Groep 5/6 is een gezellig groep van 12 kinderen. Zes kinderen in groep 5 en zes kinderen in groep 6. Op maandagochtend, dinsdag en woensdag geeft juf Jedidja les en op donderdag en vrijdag juf Mirjam. Het middagprogramma bestaat uit lezen en godsdienst aangevuld met gym, natuur & techniek, muziek of crea. De overige vakken worden ’s ochtends gegeven.

Aan het begin van het schooljaar stond de groepsvorming centraal. Zo werden er dagelijks groepsvormende activiteiten aangeboden, waarbij de kinderen meer van elkaar te weten zijn gekomen. Daarnaast was er extra aandacht voor de regels en gewoonten in en om de school. En voorbeeld hiervan zijn de klassenregels die samen met de kinderen zijn opgesteld. Deze hangen zichtbaar in de groep en de kinderen/leerkrachten helpen elkaar om zich hieraan te houden.

Afgelopen weken is er hard gewerkt op school. De eerste toetsen van verschillende vakken zijn afgenomen en nieuwe toetsen staan alweer op de planning. De data van toetsen waarvoor de kinderen thuis moeten oefenen (topografie, aardrijkskunde, geschiedenis en tafels) kunt u vinden op het rechter whiteboard.

De afgelopen weken hadden we een paar hoogtepunten, zo is er dierendag gevierd met echte dieren, hebben we bezoek gehad van ambulancebroeder André met een ambulance en hebben we tijdens de tentoonstelling laten zie wat we allemaal gemaakt hebben met het thema ‘Je hoeft niet bang te zijn in het ziekenhuis’. Foto’s van deze hoogtepunten zijn te vinden op het ouderportaal.